OFERTA EDUCAŢIONALĂ 2017-2018 - Gradinită sector 3 București autorizată

Pentru înscrierile de până la 2 Septembrie beneficiază de un discount de 10% penru anul școlar 2017 - 2018


Grădiniţa Fantastică este o instituţie de învăţământ privată, autorizată, condusă de personal cu experienţă îndelungată în domeniu şi pasionat de mediul educaţional. Grădiniţa Fantastică s-a născut din dragostea şi interesul unor părinţi preocupaţi de viitorul copiilor lor şi se adresează celor care îşi doresc un spaţiu confortabil, sigur, curat şi prietenos, amenajat pentru studiu şi joacă.

Punem la dispoziția copiilor dumneavoastră profesori, educatori și instructori cu experiență în domeniul pedagogic. Copilul învață, se relaxează, socializează și mănâncă sănătos. Învăţarea nu a fost niciodată mai simplă! Folosim cele mai atractive, logice și intuitive metode pentru înțelegerea și aprofundarea informaţiilor noi. Alimentația copiilor este foarte importantă pentru noi. Grădiniţa Fantastică oferă copiilor hrană proaspătă şi sănătoasă. Aportul alimentar este adecvat, asigurând o creştere staturală şi ponderală normală.

Se va respecta curriculum-ul naţional, la care se adaugă un program zilnic de studiu al limbii engleze şi module suplimentare în scopul lărgirii universului cunoaşterii copilului încă de la o vârstă fragedă.

Activităţile grădiniţei au ca scop verificarea şi îmbogăţirea cunoştinţelor generale, ludice şi recreative, instructive şi educative. Se ţin audiţii muzicale, vizionări de animaţii şi documentare specifice vârstei, se creează un portofoliu cu fişe de lucru, planşe, lucrări realizate în timpul programului de grădiniţă.

Experienţa şi cunoştinţele pe care copilul le dobândeşte jucându-se se reflectă asupra dezvoltării sale psihice, intelectuale şi emoţionale. Jocul este o metodă valoroasă care îl ajută pe copil să se integreze în mediul natural şi social şi să înţeleagă lumea înconjurătoare. Copiii îşi pot exersa prin joc diferitele abilităţi şi calităţi: independenţa, imaginaţia, curiozitatea, creativitatea şi capacitatea de a rezolva unele probleme.

De asemenea, jocul este o bună metodă de explorare a sentimentelor şi valorilor personale şi de descoperire a aptitudinilor înnăscute ale copilului.

PPentru că jocul înseamnă explorare, acesta implică interactivitate şi participare directă – prin el copilul dobândeşte capacităţi şi experienţe noi, îşi cultivă spiritul de observaţie, memoria, atenţia, gândirea, dar şi spiritul artistic.

Perceput ca o activitate lejeră şi relaxantă, jocul se va transforma într-o adevărată situaţie de învăţare ce-l va solicita pe copil într-un mod firesc, autentic şi atractiv. În alegerea tipului de joc pentru fiecare activitate de învăţare şi educare, vom ţine cont de vârsta, personalitatea, preferinţele şi interesele copilului, de aptitudinile sale şi de necesităţile de dezvoltare personală.

Informaţii despre program

07:30 – 09:00 - primirea copiilor;
09:00 – 09:30 - servirea micului dejun;
09:30 – 13:00 - desfăşurarea programului instructiv-educativ;
13:00 – 14:00 - servirea mesei de prânz şi pregătirea pentru somn;
14:00 – 16:00 - program de odihnă;
16:00 – 16:30 - servirea gustării;
16:30 – 18:30 - activităţi recuperatorii recreative şi de relaxare; activităţi opţionale; plecarea copiilor însoţiţi de părinţi;
18.30 - 19.30 over time, plecarea copiilor care au rămas peste programul prelungit standard, din diferite motive.

Activităţile curriculare şi extracurriculare se desfăşoară în funcţie de planificarea săptămânală a educatorului.

Activităţile fizice în aer liber sau în sala de sport ( când nu permite starea vremii să se desfăşoare activităţi în curte ) – minim o oră pe zi.

* Masa se va servi în spațiul special amenajat și va fi asigurată în sistem de catering de către restaurantul Cuptorul cu Lemne.

Programa educaţională

dezvoltarea limbajului;
activitate matematică;
educaţie pentru ştiinţă;
educaţie pentru societate;
educaţie artistico-plastică;
educaţie muzicală;
educaţie psiho-motrică.
Limba engleză – zilnic

Activităţile în limba engleză se desfăşoară zilnic, concomitent cu limba română
, comunicarea în limba engleză se realizează pornind de la oferta unor edituri precum Oxford, Delta Publishing, Richmond, Garnet Education, McGraw – Hill, Booklet, Usborne.

Cursuri şi ateliere susţinute de către cadrele didactice ale grădiniţei

Curs de creaţie;
Curs de bune maniere;
Curs de educaţie interculturală;
Curs de cusut;
Curs de pictură;
Şah;
Atelier de gătit;
Club de lectură şi arta conversaţiei;
Quilling şi origami;

Programe:

Taxa de înscriere este de 200 Lei.

• Programul scurt - fara masa de pranz: 07.30 - 12.00: 800 RON;
• Programul scurt 2 - cu masa de pranz: 07.30 - 13.30: 1000 RON;
• Programul mediu: 07.30 - 16.30: 1200 RON;
• Programul prelungit: 07.30 - 18.30: 1400 RON.

În pachetul standard intră şi un opţional gratis, la alegere din cele propuse.

Posibilitate de over time:
18:30 -19:00 – 20 lei /zi, 250lei/ lună.

Întârzierile peste programul standard se consideră program over-time de zi. Pentru fiecare 30 minunte întârziate după ora 19:00, se percepe o taxă de 40 lei. Pentru preluarea copiilor înainte de 07:30, se percepe o taxă de 20 lei.
Taxele pentru ateliere şi pentru cursurile de limbi străine variază în funcţie de specificul acestora şi de frecvenţa copilului înscris;

Fraţii beneficiază de 10% discount.

Grădinița Sector 3 Academia Fantastică are program de funcţionare inclusiv în perioada vacanţelor, cu excepţia primelor două săptămâni ale lunii august.

Spaţiul grădiniţei: Grădiniţa este amenajată într-o clădire modernă, beneficiind de finisaje deosebite. Dispunem de 2 corpuri diferite – unul pentru copii de până în 3 ani şi altul pentru preşcolari şi şcolari.

Grădiniţa dispune de 5 săli de grupă, un spaţiu generos pentru primire cu vestiare şi recepţie, 1 sală pentru activităţi opţionale, o sală de mese, un atelier pentru desfăşurarea activităţilor de arte plastice, o sală de sport de 200 mp, 6 grupuri sanitare pentru copii, 1 grup sanitar pentru adulţi, vestiare, 1 cabinet medical şi 1 birou.

De asemenea, grădiniţa dispune de o curte de 200 mp, acoperită cu tartan, amenajată pentru jocurile şi activităţile copiilor în aer liber cu tobogane, balansoare, căsuţe, nisipar.

Grupele de copii: Se constituie grupe cu un număr de maxim 12 copii pentru fiecare grupă. La fiecare grupă, există o educatoare calificată şi o îngrijitoare.

Alimentaţie

Grădiniţa Academia Fantastică pune la dispoziţia copiilor dumneavoastră un meniu echilibrat, cu cele mai bune, mai proaspete și mai naturale ingrediente. Bucătaria ne aparţine, meniul este gândit cu ajutorul doctorului pediatru şi răspunde nevoilor nutriţionale de care un copil are nevoie.

Meniul este afişat pentru toată săptămâna. Răspundem nevoilor speciale de alimentaţie, găsim cele mai bune soluţii pentru copiii cu alergii şi intoleranţe alimentare.

Vacanţe

• 2 săptămâni vacanţă de Crăciun;
• 1 săptămână vacanţă de Paşte;
• Grădiniţa este deschisă pe toată durata verii cu programul Şcoala de Vară, cu excepţia primelor 2 săptămâni din luna august.
• Se respectă zilele de liber legal.

Se achită 200 lei pentru înscriere. Această sumă asigură toate materialele necesare procesului instructiv- educativ şi ludic timp de un an.

Activităţile opţionale nu sunt incluse în oferta standard şi se stabilesc în funcţie de oferta contractată şi de numărul de copii. Numărul minim de copii pentru care se organizează o activitate opțională este de 5.

La solicitarea părinţilor, se pot organiza și alte activități opţionale, sub condiţia întrunirii unui număr de minim 5 participanţi.

Alte activităţi organizate: Excursii; Tabere; Serbări; Târguri şi expoziţii; Ateliere creative; Petreceri aniversare; Participarea la spectacole de circ, teatru, film, etc.;

Activităţile menţionate nu sunt incluse în pachetul de bază. Părinţii vor fi informaţi asupra costurilor, pentru a decide în privinţa participării copiilor.

Consiliere psihologică şi logopedie - La această vârstă este importantă prezenţa unui specialist cu competenţe de logopedie, pentru corectarea cu blândeţe şi tact a eventualelor deficienţe de vorbire.

Asistenţă medicală - Se face triajul zilnic al copiilor, se monitorizează atent starea de sănatate a acestora. De asemenea, grădiniţa are contract cu medic pediatru, care supervizeză starea de sănatate a copiilor.

Pe lângă intrevederile zilnice, părinţii sunt informaţi săptămânal prin e-mail despre programa activităţilor şi proiectelor desfăşurate în grădiniţă, meniul săptămânii, detalii legate de evoluţia copilului, un raport periodic al psihologului şi o fişă zilnică de feedback - informaţii despre masă, scaun, spălat pe dinţi, somn, activităţi, detalii medicale.

În grădiniţa Academia Fantastică copiii sunt admişi după vârsta de un 1,6, fiind îngrijiţi cu atentie şi dragoste, beneficiind de programe de educaţie antepreşcolară. Se poate trece la meniul instituţiei numai cu răspunderea părinţilor şi acordul unui pediatru.

Laptele formulă şi pampersul sunt asigurate de părinţi.

Mobilierul este special gândit pentru confortul copiilor, colaborăm cu Omfal Educational, firmă specializată în mobilier şi materiale didactice pentru învăţământul preşcolar, respectându-se cerinţele în acest domeniu. Mobilierul este ales în funcţie de vârstă şi particularităţile fizice, pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor şi pentru evitarea disconfortului.

Materialele didactice, auxiliarele curriculare şi jocurile au fost comandate conform standardelor Ministerului Educaţiei. S-a urmărit ca jucăriile să fie confecţionate din materiale care să nu aibă potenţial alergen sau toxic. Cărţile au fost comandate de la edituri cu bogată experienţă în domeniul educaţiei precum : Aramis, Booklet, Diana, Delta Publishing, Egmont, Flamingo GD, Garnet Education, Girasol, Litera, Oxford, McGraw-Hill, Nemira, Rao, Richmond, Teora, Usborne.